Pages

30.11.10

its all about you

basically, this post is about my journey until i am who i am now. (bodo2 je ayat? xtau laaa mcmana. sorry) there are nothing much to say since the pictures can tell a thousand words. :PP 

i was born in California, USA

my pre-school. TADIKA IXORA :))
:P meh nak story sikit. masa kat tadika ni, pengetua dia nama Teacher Mala. pagi2 van amek kat rumah, husband dia drive. kitorg panggil Uncle. i was active in my pre-school. akhir tahun je masuk bercerita la, berlakon la :P ada time dalam kelas kitorg boleh main plastesin. BEST lepastu kadang2 curi sikit bawak balik.
2 Cempaka
4 Bakawali
5 Bakawali
6 Lili
darjah 1 Melor xde gambar sebab majalah SEJATI jilid 1 masa kitorg darjah 2 :). darjah 3 Bakawali punya gambar xjumpa HEHE masa sekolah rendah aku rapat dengan Nur Adilla Kamarulzaman (besfreng). sebab kitorg sama sekolah agama jugak, Tahfiz Al- Madani. dekat sekolah agama aku selalu masuk nasyid hehehe. darjah2 6 mcmtu, aku rapat dgn Umar Faruq, Pojie dgn Din. sebab rumah kitorg dekat. :P siap main2 badminton lagi haha. COMEL gila aku ? :DD tapi, lepastu Umar pindah Terengganu. dah lost contact :( tapi sekarang jumpa balik dahh :B ohhh aku xaktif langsung dekat sekolah rendah.
1 Cendekia
2 Inovatif
3 Cendekia
my secondary school started at Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat. aku aktif sikit2 je. jadi librarian, masuk taekwondo. zaman ni aku cam relax2 je so xde banyak kenangan kot?. start form2 xrapat sgt dengan Dila sebab xsama kelas. form4 sama balik tapi aku pulak pindah :((
SBPI Gombak. sekolah terakhir yang memang aku paling happy kat sana sebab aku kenal lebih ramai org and lebih banyak kenangan. yela, hampir semua masa aku habis dengan diorg ni je. senior, junior mestila saling mengenali. tahu, at least sebab duduk satu bumbung kann. so xnak cerita banyak sebab nanti xde full stop. parah, HEHE. dekat sini korang taula aku rapat dengan siapa sampai sekarang pun walaupun, kitorg macam terpisah jugakla lepas sekolah. hihihi

KMM, H3P5
even dekat matrik ni setahun je, rasa macam lama sgt and xsabar nak keluar. xrindu sgt pun kat sini tapi rindu kawan2 je :) . roomates aku duduk jauh2 so lepas matrik memang xdapat jumpa dah :( tunggu jemputan kahwin jela kot. aku ramai sgt kawan kat matrik ni sebab mula2 aku kelas fizik. so dah ada classmates,dah kenal2 then masuk hayat, ada lagi classmates, kenal2 lagi. lepastu PRD jadi bendahari mestila kenal semua.
Nutrition, UKM Kampus KL
last one ! sekarang aku belajar sini. sama U dengan Wan tapi lain kampus . ceh nak selit jugak tu pasal wan. oh Dila dia dapat belajar kat US . lagi jauh :( serious dah lama xjumpa. em sambung balik. kena belajar 4 tahun. ingat masuk U rilek je tapi rupanya lagi susah wehh. lagi pack jugak. lepastu kena aktif. ffuh penatnya tapi aku xnak putus asa. sebab nak capai cita- cita. hopefully berjaya. Amin.. aku ada geng ronggeng la pulak kat sini. ha ni nak bagitau sikit. 2 hero melayu je dalam kos aku ni HAHA .

p/s: ni untuk kau, Umar. haha

29.11.10

love this

video

sadly, i can't do this when i eat cadbury :( haha

not in the mood

this is the different kind of not in the mood. it neither make me sad nor crying. it's a not in the mood of shopping je. hehe. every weekend family aku akan keluar jalan. so yesterday kitorg xde mood nak shopping and mak abah suggested naik erl pergi KLIA. saja bawak hafidz. naik komuter kang lembab gila pulak. -.- sampai KLIA hafidz terus menuju kedai coklat then melalak2 merajuk nak coklat mahal2. hhish. tengok jela2 gambar2 ni.

putrajaya and cyberjaya station

haaaaaa SUKA GILA kann :))
happy dpt m&m. ni pun lepas dah pujuk xnak bagi beli coklat mahal gila
bawak dia lari main aeroplane. kalau x, nak beli coklat lagi. mak abah pergi jalan

had dinner at Food Garden,KLIA. aku punya nasi thailand telur bungkus. ala dekat matrik lg sedap HAHA
oh before we had our dinner hafidz nampak kedai mainan and dia nak beli satu set ultraman yang berharga around rm50. last2 angkut je dia lepastu dia campak kasut and menjerit bila kitorang amek. adoooiii. dia xnmpak aku amek kasut tu masuk dalam beg aku. mentang2 beg besar :PP

28.11.10

collection sayang I

i don't have any idea what to say about my sayang ni. i am so jealous that everybody seems to have a crush on him. pergi mana- mana pun org nak cubit2 la, senyum2 la, babai2 la. dia pun lyn je . MENGADA betul. bukan apa, aku nak jugak. tapi xde org pun buat mcmtu kat aku? -.-

sayang aku ni ada satu habit. kuat sgt shopping. kalah aku tau. grrr. aku pergi shopping complex pun xde la mesti nak beli apa2 pun. tapi dia? kalau kata xpayah, dia merajuk, buat muka comel, buat kelakar la kdg2 nak nangis2 pulak. cuba tengok berapa banyak collection yang dia dah ada, tapi xsedar2 lagi tu.

hari2 pergi shopping complex, hari2 la nak kena beli barang dia. kalau org nak cari stok yang dah xjual kat kedai tu pun, boleh cari from his collection. siap beli almari ni untuk dia. simpan semua barang2 dia tu. fffuhh, lepastu mesti kena kemas barang2 dia. kemas je sepah lagi kemas je sepah lagi. nasib baik sayang punya pasal, xpelaaaaa. :))

hmmm nah, aku buat ni khas buat kau sayang, one day kau dah boleh baca nnt. aku nak gelakkan kau :D

ultraman and monsters. ni xkira lagi yang dah beli ulang2 sama, yg dah patah2 kaki, CD semua episod pun ada jugak. hhaihh
BEN 10. the latest interest

corrrrr. (dinasour) berbaloi sikit kalau nak beli ni drp ultraman. YEKKK :P


aeroplanes. berfaedah la sikit.

lately, dia dah xnak ultraman dah. ALHAMDULILLAH. aku paling marah kalau dia nak beli ultraman tu. dala xcantik. geli je pulak tu. BEN 10, power rangers tu handsome sikit. ade la kaler2 cantik. lagi satu mcdonald. [nel li, nel li.] mesti nak kena pergi lg2 kalau keluar dgn aku je sbb aku bwk je. kalau dgn mak abah jarang sikit and dia pun xmerajuk sgt. kalau dgn aku nnt melalak2 dlm kereta kalau aku xnk bg. hhuuh. mainan HAPPY MEAL tu pun mmg dah banyak sgt dah.

nak cerita panjang kat sini pun xbes. meh dtg umah aku meh. aku tunjuk HAHAHA.

ni ha HERO aku.

27.11.10

baca ni!! TAKUUUUUUUT :'(

semalam aku pergi taman tasik cempaka dengan hafidz. kitorg main sepak2 bola sambil jalan lepastu kan ada sorg laki ni tegur masa kat jambatan, 'rajin eh layan anak' patu aku cakap la adik. ohhhh..  
ha tu jambatan tu
selalu kalau org tegur2 tu biasa la kan lepastu mestila org tu jln terus kan da xkisah pasal kite dah. tapi mamat ni die stay je jalan dgn aku main2 bola dgn hafidz jugak sambil jalan borak2. aku, 'apehaaaaal?? blah la.' (dalam hati jela) lepastu aku cam berenti2 die pun berenti. DUHHH bodoh gila mana ada org buat macam tu bangang. geram aku. dia ckp dia xlarat nak jogging, baru baik demam.
aku stop sini main bola ngn apiz. laki tu yg merah gemok tu
masa laki tu g amek2 bola yg tesepak jauh aku ajak hafidz blah g main. patu aku ckp, 'ok la nak balik, paking sana' then dia kata 'oh samalah saya pun park sana'. ALAMAKKK wth mamat ni. then aku jln laju2 patu stop. ajak hafidz main kat playground yang xmenghala ke tmpat parking kitorg la. patu aku terus je blah. laki tu tengok then senyum. aku angkat tgn je. JALAN LAJU LAJU LAJU. sambil tu aku tengok2 belakang takut dia follow.

playground
sekali memang betul weh dia follow. kali ni jogging pulak. kata xlarat -.- aku terus lari naik tempat mainan tu. mesti dia xkan naik punya. aku nyorok2 dgn hafidz. terus call mak. nak menangisssss :'( TAKUT. laki tu pusing satu tempat mainan tu patu xde dah. aku xnak jalan patah balik g tempat parking sbb mesti laki tu tunggu punya kat sana. mak suruh call wan husna , amek then bawak g parking. tapi xjadi sbb igt, naim ada.lagi dekat. naim dtg, jln dengan aku sampai parking. lepastu mmg terserempak lagi dgn laki tu. aku tunduk je xtgk punnn. takut. dia pun buat xtau. FFUHH selamat sampai. Alhamdulillah lepasni xnak dah pegi berdua je dgn hafidz. 
YEAAAAYYYY !!!!
p/s: oh sebelum tu ternampak adham tapi xsempat tegur sbb hafidz dah kat depan. :)) SORRY ADHAM

26.11.10

Di Saat Aku Mencintaimu


tiba tiba aku rasa nak gelak guling2 sebab title post ni dgn gambar ni xde kena mengena pun dengan apa yang aku nak cerita. HAHAHAHAHAHAHA

sebenarnya nak bagitau korg apa aku buat masa cuti yang lama gila nak mampus dan cambest xseberapa ni.
  • bangun tidur bangun tidur (dudua pun lambat)
  • drive sana sini (konon je HEHE)
  • kemas rumah sepah rumah (fffuhhh, apiz la ni)
  • basuh baju angkat baju (lipat xnak, MALAS. jgn kutuk!)
  • main masak masak (guna dapur dengan bahan yang real :B)
  • jaga AMEERUL HAFIDZ (semua aspek haha)
  • online online online (tu pun da bosan -.-)
  • tengok TV (cerita ulang2 . bodo)
  •  makan angin (memang xde sbb aku bukan cuti sekolah)
  • DATING (mestila ! hari hari lagi)
SEPATUTNYA !!! aku kena buat..
  1. kerja Program Lonjakan Minda
  2. surat JPA
  3. baca buku (biar ready sikit sem2 nanti :P)
  4. pergi repair baju kurung
  5. mandi (sekarang ni la HEHE)
  6. cari pakwe lain. hmm
hari hari rasa bosan xde benda nak buat la, buat benda yang sama la. tapi xjugak buat2 benda yang aku patut buat tu. sekarang pun xde rasa nak buat hihihihi. PENATNYA mcm ni !! :( bye

25.11.10

semuanya dia -.-

dia cantik
dia lawa
dia manis
dia cute
dia comel
dia pandai
dia kuat nangis

aku xpayah cakap siapa dia ni pun mesti korang dah tau punya. bosan betul. dah la xpayah cakap la camtu. hehe.
camni pun dah cantik

Wan Husna Wan Hamidon. aku nak cerita pasal dia sebab dia cerita pasal aku. HAHAHAHAHA eh x, sebenarnya dia ni, (dia lagi, mmg SEMUANYA DIA) best frengg aku dari kecik lagi. main masak2, barbie doll, kawin2, solek2 semua la. sleep over, tarik2 rambut, gigit lutut, tulis2 surat gaduh2 jeles semua dah buat. haaa. apesal korang mcm xcaya ni? sukati korg la.

dia ni cantik sangat sampai aku xtau nak buat ape dah. nak simbah asid kang aku pulak yang xnak kwn dgn dia. haha, pergi mana2 mesti semua orang mintak nombor punyaaa :B tapi aku bagi nombor aku. HAHA

masa kecik2

kalau korg nak tau la kan, kitorg penah besfren masa darjah 4 kot. sebab besfren dia dgn besfren aku kena rampas dengan org lain patu kitorg pegi jadi rapat pulak. lepas tu tak pulak. lepastu rapat pulak balik, rapat sangat2 punya sangat until now ! sebab INTEGOMB telah mempertemu dan menyatukan kami. Alhamdulillah :)) masa matrik dia NS aku Melaka. masa U dia Bangi aku KL. kitorg dudua kat UKM sekarang :)

apa lagi nak cakap aku pun xtau. ala ringkas2 cerita, dia BEST FRIEND aku la . yang aku tulis mula2 DIA DIA DIA tu. ha tula dia. xpayah nak tau lelebih sangat. :D


okay wan, BYE ily

we are YOUNG we run FREE


5 orang je pun seronok dah :)

24 november 2010. nila first time aku keluar dgn kwn2 sepanjang cuti sem yang start drp 31 oktober . haha mereka yang terlibat dalam kes ni adalah syiqa jah one wan <3

aku telah berjaya mengedrive kan wan husna tapi sesat barat la sbb aku bukan tau jalan pun. yang wan tu aku xtau apesal die xhengat2 jugak jalan pegi mid. HHISH bengang la camni ! hahaha


aku belanja
then we had our lunch at SECRET RECIPE ( tau x apesal aku buat kaler merah putih ni? main baca je tapi xtau :P haha) lepastu abg yang amek order tu tulis laju sgt. takuuuut :( hahaha serious ni, takut. hmm one punya sedap wehh ape nama... ala xtahu. susahhh, chicken ape tah dalam dia ade cheese. YUMMY gila wehh nanti nak order tu pulok. :))))

dekat sana kitorg xtengok wayang, xshopping, xmain boling pun taww. kitorg pergi HOLIDAY PLANET !! haaa korg tau x tu ape? wan je yang tau tempat tu. hahahahaha korg tanya dia. tu memang tempat dia.

memang aku punya paling cantik punn
beberapa minit kemudian ..(muka siyes) aku dgn wan main kaler2 guna pasir warna warni tu. best doh lama gila xbuat.

nak balik tu sesat lagi -.- . salah aku jugak sape suruh xtau jalan. belagak sgt nak drive konon. tp xkisah pun, janji dpt drive hehehehe. tapi macam still xingat jalan je HAHA ok bye. eh kenapa? ending die xbest an sebab aku xtau nak tulis ape lagi lah. ek eleee. dah bye




24.11.10

walawehh.

dah pukul 3.30 ni aku xtido lagi . pagi kang nak keluar pegi mid. mak kasi drive, abah cam 50/50 tapi nak drive jugak hehe SORRY ABAH. :) sebab abah kata nanti jem masa balik, kat sg. besi tu ade construction. hhish . xpe abah, ain belajar2 dulu hehehehe.

ohh aku tido lambat ni bukan sebab excited dah ada blog la. tadi try2 nak letak lagu kat blog patu cam xboleh2. puas la tengok help semua bagai. bukak2 blog NABILA RUSLAN, WAN HUSNA. tapi xtau jugak macamana. sampai la pukul 3 baru tau camana -.- tetiba boleh tau sendiri. apela. kan buang masa dahhhh !!

tapi APA KU KESAH ! janji dah dapat masukkan lagu tu hehehehe. please don't go by mike posner :)

so habis dah cerita untuk harini . hehehe sekali lagi macam xsangka dah ada blog and boleh pulak ada idea nak tulis banyak2. banyak la sgt ? padahal tapape. maluuuu :P ogeh ogeh GOOD NIGHT sayangs,

huic, gambar lama. katil dah panggil ni BYE :)
nak tanya, kenapa waktu aku post ni masa dia salah ?

23.11.10

wah !



sesungguhnya aku rasa macam segan2 sebab xreti sgt buat blog ni. tula sape suruh nak advance2 padahal xtau ape lagi.

dah lama dah aku nak buat blog tapi aku bukannya reti pun nak bercerita panjang2 sbb aku tengok blog2 org lain semua hebat belaka dgn kisah2 mereka HAHA. nanti aku buat nanti orang kata lopek je? tapi nak try jugak sebab best friend aku dah ada. mana boleh aku xde. hihihihi

wan husna tu yang mendorong dan memberi semangat kat aku untuk buat blog ni sbb die pegi cerita pasal aku kat blog BELIAU. nak suruh aku cerita pasal dia jugak la tu. last2 aku try je senyap2 sorang2 ni haha.

harap2 blog aku ni cantik la nanti lama lama HEHE