Pages

19.12.10

meh nak habaq

assalamualaikum :) nak share dgn korang restoran yang aku penah pergi dengan family patu aku rasa food dorang sedap dan special. xpayah nak terliur sgt la eh. aku letak gamba sikit2 jeni

1) D'One Steak, BANGI
dekat sini western la best kan. bila food korang siap je dia hantar berasap2 kat meja korang. tu je yg best 
senanya. hahaha. nah tgk gambar apa yang kitorg penah makan.

chicken cordon bleu yg mcm kat
secret recipe tu

tu berasap asap












2) Ice Room, BANGI

ramai ingat ade ice cream je. manedeeeeee. nak mkn2 kenyang pun ade. tp specialties ice creams la. and oh try la mushroom soup , dia serve comel gila. dlm teapot kecik lepastu tuang kat mangkuk kecik comel. >>>>>>>>

                                          
 3) Old Timer Coffee, BANGI
sini best la nak lepak mlm2 kan minum teh tarik, kopi. foods dia ade yang kampung2 punya. jemput- jemput bilis, ubi rebus, ubi goreng, lempeng.(kalau nak mkn ringan2 la kan ) fruit juice dia aritu aku try DRAGON FRUIT JUICE. presentation cantik. lepastu mmg fresh gila. xde gambar pulok. ice blended pun cantik2 sedap!
ice blended mint chocolate
ice blended mint vanilla cocha

nasi ayam BBQ

3) Saba Restaurant, CYBERJAYA
ok ni restaurant arab. sedap! aku mkn banyak gila ! kambing dia fffuh lembut tp aku xmkn pun haha. try la

air barbican rasa apple.
ade rasa lain
roti arab. kari ayam dia sedap .
yyyummm cicah cicah .
 mmg habis aku mkn
dia serve nasi banyak lepastu pilih lauk nak.
ada dalam nasi. ni utk mkn family la
4) PappaRich, BANGI
sini pun sedap. aku suka roti susu dia yummm. :9 tempat ni selalu ramai mcm org yang keje2 mcmtu. mcm gaya smart la. tp lek je, jom ah mkn sini haha
ROTI BAKAR SUSU. yummy !
macamacamada
okay maybe restaurants ni semua macam femes kan. so macam mahal2 xboleh la nak lepak2 makan selalu. memang punnng. just a few suggestions andai kata you all nak tempat yang special sikit kan ececeh :B hehe
k la bye. dah balik kolej. xsuka! haihh :(

16.12.10

lots of love,

 assalamualaikum. hai semua. suddenly today dapat ilham nak menulis kat sini sebab baru lepas kena peluk dengan Hafidz. dpt kiss lagi. hehe 

bukan apa. tiba- tiba rasa kelakar pulak si Hafidz ni. dia pergi tengok tv tu dekat sangat. apa lagi, marahla. 'Hafidz! ang tutup kang tv tu!' lepastu dia cepat2 datang peluk lepastu bagi pipi suruh cium. penyala bodek. ADOOI memangla cair. dah lama peluk tu tunjuk thumbs up pulak nak pastikan aku dah okay. xmarah lagi. hahahahaha lawak gila !!!!

okay tu je nak cerita. bye.


11.12.10

eh hai.

semalam kan. dah tengok result. :)) dapat result yang xpernah dpt. ha korang ade ke? 2.39 dengan xmalunya aku bagitau semua orang kat sini. details xpayahla nak bagitau kan. sah sah la bukan nak belagak ni. tapi untuk memberi pegajaran kepada korang semua termasuklah aku insan yang amat lemah ini. jangan jadi macam aku. dan jangan ingat aku ni pandai sangat. ha nila buktinya. 

padanla dengan muka aku sendiri ni. xfokus dalam lecture. main2. borak2. tidur2. ronggeng2. balik rumah selalu lepastu xbelajar. HOI ! teruk gila perangai aku. argh malunya. lagi satu aku rasa xberkat douhhh hmm. yela adela beberapa paper aku rasa boleh la jawab. tapi dpt teruk. sah2 la sbb xberkat tu. sorry la lecturer. janji xbuat lagi dah. biochem xpayah cerita la memang xboleh jwb pun -.- dpt la D. tula paling rendah.

aku tulis ni bukan suka suka tapi aku nak korang make sure aku ni berubah. aku memang akan berubah pun weh. ingat2 kan lah aku. teruk sangat dah ni hhaihh sorry la mak abah. :( anak mak abah ni poyo sangat.

Ya Allah, kuatkanlah semangatku, ibu bapaku serta rakan2ku. :')

caiyok ain ain ain !! bye

9.12.10

1432 H

7 Dec 2010 Ma'al Hijrah datang lagi. cuba fikir apa perubahan yang dah kita buat. betul ke kita dah membuat perubahan dari kurang baik kepada lebih baik atau sebaliknya? atau kita stay sama je? hmm, nak kata aku ni baik x jugk. tapi ni sekadar nasihat untuk orang ramai dan diri aku sendiri jugak :') kita sibuk nak suruh orang lain berubah tapi kita ni? bukan susah sangat pun nak berubah jadi lebih baik..kalau senang nak jadi nakal, kenapa x untuk nak jadi sweet? hihi (gelak sopan sikit..) jom cuba ni.
Steps to change.
1:     Start with changing ourselves first. Then only we can influence the others to change too.
2:     Start with doing smaller matters and make them as our habits. Sooner or later, they will ease us to make a big positive change. ala, sikit2 lama2 jadi bukit. :)) kalau kita abaikan benda2 kecik ni, nanti jadi besar. sebab tu nanti malas. (aku la tu. issskk )
3:     Do it now ! stop procrastination bebehss
4:     Force ourselves with fully hearted. If not, nanti degil.
5:     Learn to punish ourselves.
6:     We have to do and do and do the good deeds again and again and again. biar sebati dengan diri kita :D
weh tapi jangan la setiap kali time Ma'al Hijrah barula nak berubah. apekedehal?? kalu boleh, harini lebih baik dari semalam dan esok pulak lagi2 baik dari harini. doakan la aku ni berubah jadi baik, rajin, pandai semuala yang baik2. aku pun sentiasa doakan yang terbaik untuk semua . MUAH MUAH lahhh hihi :B

8.12.10

SUNBURBURN :D

penat Melaka pun xhabis lagi ahad tu, esoknya isnin aku 1 family bercuti kat Gambang, Kuantan, Pahang. saje pegi situ nak bawak hafidz mandi2 :) seronok sungguh beliau. kitorang check in dekat Carribean Hotel. dekat je dgn water park tu.

tp kat water park tu slide2 dia xdela power mana pun. biasa jela. jerit olok2 je aku ngan adk2 aku ni -.- lagi best main2 air kat tempat budak kat air yang ade ombak2 tu. bebelang muka aku fffuhh. tapi mmg gelap pun so xkisah sgt sunburn pun HAHA

selasa tu nak balik abah singgah bandat Kuantan dulu. lunch kat Benteng. nasi ayam sedaaap :9 lepastu singgah mall. dan as usual, budak kecik tu beli mainan lagi. BEN 10 dua ekor. hhaihh. pukul6 mcmtu baru gerak balik KL. 7.30 stop dekat R&R Temerloh. pukul 10.45 sampaila rumahh. ngantuk gila punya penat ahh tapi best. best la jugak. hehe

sukanyaaaaaaaa :))

5.12.10

You Are Everything

kayuh pelan2 HAHA
Date          : 3- 5 December
Venue       : A' Famosa, Malacca
Participant : Family Members :)) [24 people]
Activities   : 
  1. Rent a bungalow
  2. Swim and swim and swim. We didn't go to the Wet World pun. Time constraint ohh. :B
  3. Went to wedding event in PD. ffuh jauh tuu
  4. Rode bicycles. wahh besst. lenguh2 kaki sampai
  5. Badminton & soccer
  6. Had dinner at Aunty Baling's house on the 2nd day.
  7. Took lots and lots of pictures

I am sooooooooooooooooooo in love with my family. You should be jealous oh yeah :D
photoshoots after the wedding. ANAK xde :(
aaaahhh, the adorables. except for bohan la haha
Aunty Baling's house. makan2 :9

WE HAD SO MUCH FUNNN !

2.12.10

I've Been Dreaming

Lately, i kept thinking about you.
You left me when i really needed you.
You left me when i was so in love with you.
 You left me after i gave you a second chance.
You left me for no good reason.
 You left me without saying anything.
You just left.

i see you are happy now, without me. i guess you never think of me. i was being silly for kept thinking about you. i don't know what i've done wrong. you never tell. i told you that i hate you. but the truth is, nobody knows. 

last night, for the past few nights. i've been dreaming about you. unfortunately it was not a sweet dream. it was my dream and i had to see you happy with someone else! i had to cry in my dream! that's not fair kan? :)every night i had trouble in sleeping because of thinking about you and it get carried away in my dream. in reality, i couldn't cry so i was suffering. Alhamdulillah i have Allah to keep me strong everyday.

i smiled, i laughed, i made jokes, i made new friends. nobody knows how i feel inside. but still,i sincerely smiled, laughed, made jokes and new friends. don't misjudge me :) see, i smile. :)) and i smile again. well i know Allah is planning something big for me. Amin..

This is A True Story People. :B
please ignore my grammar mistakes. tapi bagus jugak kalau nak tolong betulkan. boleh belajar :) dah lupa hehe

1.12.10

Touch. Type.

Nokia X3 Touch and Type
  • WLAN
  • Intuitive touchscreen & easy keypad
  • 5 megapixel full focus camera
  • Stereo MP3 player & FM radio
  • Expandable memory
  • Battery life up to 3.5 hours
  • 3.5 mm headphone jack
  • Thickness of 9.6 mm
haritu mak nak belikan dah. tapi xnak sebab xready lagi nak phone baru haha. sengal. perlu ke beli ni sebenarnya? alaaaaaaaaaaaa suka sebab dia ade pink colour :)) 

30.11.10

its all about you

basically, this post is about my journey until i am who i am now. (bodo2 je ayat? xtau laaa mcmana. sorry) there are nothing much to say since the pictures can tell a thousand words. :PP 

i was born in California, USA

my pre-school. TADIKA IXORA :))
:P meh nak story sikit. masa kat tadika ni, pengetua dia nama Teacher Mala. pagi2 van amek kat rumah, husband dia drive. kitorg panggil Uncle. i was active in my pre-school. akhir tahun je masuk bercerita la, berlakon la :P ada time dalam kelas kitorg boleh main plastesin. BEST lepastu kadang2 curi sikit bawak balik.
2 Cempaka
4 Bakawali
5 Bakawali
6 Lili
darjah 1 Melor xde gambar sebab majalah SEJATI jilid 1 masa kitorg darjah 2 :). darjah 3 Bakawali punya gambar xjumpa HEHE masa sekolah rendah aku rapat dengan Nur Adilla Kamarulzaman (besfreng). sebab kitorg sama sekolah agama jugak, Tahfiz Al- Madani. dekat sekolah agama aku selalu masuk nasyid hehehe. darjah2 6 mcmtu, aku rapat dgn Umar Faruq, Pojie dgn Din. sebab rumah kitorg dekat. :P siap main2 badminton lagi haha. COMEL gila aku ? :DD tapi, lepastu Umar pindah Terengganu. dah lost contact :( tapi sekarang jumpa balik dahh :B ohhh aku xaktif langsung dekat sekolah rendah.
1 Cendekia
2 Inovatif
3 Cendekia
my secondary school started at Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat. aku aktif sikit2 je. jadi librarian, masuk taekwondo. zaman ni aku cam relax2 je so xde banyak kenangan kot?. start form2 xrapat sgt dengan Dila sebab xsama kelas. form4 sama balik tapi aku pulak pindah :((
SBPI Gombak. sekolah terakhir yang memang aku paling happy kat sana sebab aku kenal lebih ramai org and lebih banyak kenangan. yela, hampir semua masa aku habis dengan diorg ni je. senior, junior mestila saling mengenali. tahu, at least sebab duduk satu bumbung kann. so xnak cerita banyak sebab nanti xde full stop. parah, HEHE. dekat sini korang taula aku rapat dengan siapa sampai sekarang pun walaupun, kitorg macam terpisah jugakla lepas sekolah. hihihi

KMM, H3P5
even dekat matrik ni setahun je, rasa macam lama sgt and xsabar nak keluar. xrindu sgt pun kat sini tapi rindu kawan2 je :) . roomates aku duduk jauh2 so lepas matrik memang xdapat jumpa dah :( tunggu jemputan kahwin jela kot. aku ramai sgt kawan kat matrik ni sebab mula2 aku kelas fizik. so dah ada classmates,dah kenal2 then masuk hayat, ada lagi classmates, kenal2 lagi. lepastu PRD jadi bendahari mestila kenal semua.
Nutrition, UKM Kampus KL
last one ! sekarang aku belajar sini. sama U dengan Wan tapi lain kampus . ceh nak selit jugak tu pasal wan. oh Dila dia dapat belajar kat US . lagi jauh :( serious dah lama xjumpa. em sambung balik. kena belajar 4 tahun. ingat masuk U rilek je tapi rupanya lagi susah wehh. lagi pack jugak. lepastu kena aktif. ffuh penatnya tapi aku xnak putus asa. sebab nak capai cita- cita. hopefully berjaya. Amin.. aku ada geng ronggeng la pulak kat sini. ha ni nak bagitau sikit. 2 hero melayu je dalam kos aku ni HAHA .

p/s: ni untuk kau, Umar. haha

29.11.10

love this

video

sadly, i can't do this when i eat cadbury :( haha

not in the mood

this is the different kind of not in the mood. it neither make me sad nor crying. it's a not in the mood of shopping je. hehe. every weekend family aku akan keluar jalan. so yesterday kitorg xde mood nak shopping and mak abah suggested naik erl pergi KLIA. saja bawak hafidz. naik komuter kang lembab gila pulak. -.- sampai KLIA hafidz terus menuju kedai coklat then melalak2 merajuk nak coklat mahal2. hhish. tengok jela2 gambar2 ni.

putrajaya and cyberjaya station

haaaaaa SUKA GILA kann :))
happy dpt m&m. ni pun lepas dah pujuk xnak bagi beli coklat mahal gila
bawak dia lari main aeroplane. kalau x, nak beli coklat lagi. mak abah pergi jalan

had dinner at Food Garden,KLIA. aku punya nasi thailand telur bungkus. ala dekat matrik lg sedap HAHA
oh before we had our dinner hafidz nampak kedai mainan and dia nak beli satu set ultraman yang berharga around rm50. last2 angkut je dia lepastu dia campak kasut and menjerit bila kitorang amek. adoooiii. dia xnmpak aku amek kasut tu masuk dalam beg aku. mentang2 beg besar :PP

28.11.10

collection sayang I

i don't have any idea what to say about my sayang ni. i am so jealous that everybody seems to have a crush on him. pergi mana- mana pun org nak cubit2 la, senyum2 la, babai2 la. dia pun lyn je . MENGADA betul. bukan apa, aku nak jugak. tapi xde org pun buat mcmtu kat aku? -.-

sayang aku ni ada satu habit. kuat sgt shopping. kalah aku tau. grrr. aku pergi shopping complex pun xde la mesti nak beli apa2 pun. tapi dia? kalau kata xpayah, dia merajuk, buat muka comel, buat kelakar la kdg2 nak nangis2 pulak. cuba tengok berapa banyak collection yang dia dah ada, tapi xsedar2 lagi tu.

hari2 pergi shopping complex, hari2 la nak kena beli barang dia. kalau org nak cari stok yang dah xjual kat kedai tu pun, boleh cari from his collection. siap beli almari ni untuk dia. simpan semua barang2 dia tu. fffuhh, lepastu mesti kena kemas barang2 dia. kemas je sepah lagi kemas je sepah lagi. nasib baik sayang punya pasal, xpelaaaaa. :))

hmmm nah, aku buat ni khas buat kau sayang, one day kau dah boleh baca nnt. aku nak gelakkan kau :D

ultraman and monsters. ni xkira lagi yang dah beli ulang2 sama, yg dah patah2 kaki, CD semua episod pun ada jugak. hhaihh
BEN 10. the latest interest

corrrrr. (dinasour) berbaloi sikit kalau nak beli ni drp ultraman. YEKKK :P


aeroplanes. berfaedah la sikit.

lately, dia dah xnak ultraman dah. ALHAMDULILLAH. aku paling marah kalau dia nak beli ultraman tu. dala xcantik. geli je pulak tu. BEN 10, power rangers tu handsome sikit. ade la kaler2 cantik. lagi satu mcdonald. [nel li, nel li.] mesti nak kena pergi lg2 kalau keluar dgn aku je sbb aku bwk je. kalau dgn mak abah jarang sikit and dia pun xmerajuk sgt. kalau dgn aku nnt melalak2 dlm kereta kalau aku xnk bg. hhuuh. mainan HAPPY MEAL tu pun mmg dah banyak sgt dah.

nak cerita panjang kat sini pun xbes. meh dtg umah aku meh. aku tunjuk HAHAHA.

ni ha HERO aku.

27.11.10

baca ni!! TAKUUUUUUUT :'(

semalam aku pergi taman tasik cempaka dengan hafidz. kitorg main sepak2 bola sambil jalan lepastu kan ada sorg laki ni tegur masa kat jambatan, 'rajin eh layan anak' patu aku cakap la adik. ohhhh..  
ha tu jambatan tu
selalu kalau org tegur2 tu biasa la kan lepastu mestila org tu jln terus kan da xkisah pasal kite dah. tapi mamat ni die stay je jalan dgn aku main2 bola dgn hafidz jugak sambil jalan borak2. aku, 'apehaaaaal?? blah la.' (dalam hati jela) lepastu aku cam berenti2 die pun berenti. DUHHH bodoh gila mana ada org buat macam tu bangang. geram aku. dia ckp dia xlarat nak jogging, baru baik demam.
aku stop sini main bola ngn apiz. laki tu yg merah gemok tu
masa laki tu g amek2 bola yg tesepak jauh aku ajak hafidz blah g main. patu aku ckp, 'ok la nak balik, paking sana' then dia kata 'oh samalah saya pun park sana'. ALAMAKKK wth mamat ni. then aku jln laju2 patu stop. ajak hafidz main kat playground yang xmenghala ke tmpat parking kitorg la. patu aku terus je blah. laki tu tengok then senyum. aku angkat tgn je. JALAN LAJU LAJU LAJU. sambil tu aku tengok2 belakang takut dia follow.

playground
sekali memang betul weh dia follow. kali ni jogging pulak. kata xlarat -.- aku terus lari naik tempat mainan tu. mesti dia xkan naik punya. aku nyorok2 dgn hafidz. terus call mak. nak menangisssss :'( TAKUT. laki tu pusing satu tempat mainan tu patu xde dah. aku xnak jalan patah balik g tempat parking sbb mesti laki tu tunggu punya kat sana. mak suruh call wan husna , amek then bawak g parking. tapi xjadi sbb igt, naim ada.lagi dekat. naim dtg, jln dengan aku sampai parking. lepastu mmg terserempak lagi dgn laki tu. aku tunduk je xtgk punnn. takut. dia pun buat xtau. FFUHH selamat sampai. Alhamdulillah lepasni xnak dah pegi berdua je dgn hafidz. 
YEAAAAYYYY !!!!
p/s: oh sebelum tu ternampak adham tapi xsempat tegur sbb hafidz dah kat depan. :)) SORRY ADHAM

26.11.10

Di Saat Aku Mencintaimu


tiba tiba aku rasa nak gelak guling2 sebab title post ni dgn gambar ni xde kena mengena pun dengan apa yang aku nak cerita. HAHAHAHAHAHAHA

sebenarnya nak bagitau korg apa aku buat masa cuti yang lama gila nak mampus dan cambest xseberapa ni.
  • bangun tidur bangun tidur (dudua pun lambat)
  • drive sana sini (konon je HEHE)
  • kemas rumah sepah rumah (fffuhhh, apiz la ni)
  • basuh baju angkat baju (lipat xnak, MALAS. jgn kutuk!)
  • main masak masak (guna dapur dengan bahan yang real :B)
  • jaga AMEERUL HAFIDZ (semua aspek haha)
  • online online online (tu pun da bosan -.-)
  • tengok TV (cerita ulang2 . bodo)
  •  makan angin (memang xde sbb aku bukan cuti sekolah)
  • DATING (mestila ! hari hari lagi)
SEPATUTNYA !!! aku kena buat..
  1. kerja Program Lonjakan Minda
  2. surat JPA
  3. baca buku (biar ready sikit sem2 nanti :P)
  4. pergi repair baju kurung
  5. mandi (sekarang ni la HEHE)
  6. cari pakwe lain. hmm
hari hari rasa bosan xde benda nak buat la, buat benda yang sama la. tapi xjugak buat2 benda yang aku patut buat tu. sekarang pun xde rasa nak buat hihihihi. PENATNYA mcm ni !! :( bye

25.11.10

semuanya dia -.-

dia cantik
dia lawa
dia manis
dia cute
dia comel
dia pandai
dia kuat nangis

aku xpayah cakap siapa dia ni pun mesti korang dah tau punya. bosan betul. dah la xpayah cakap la camtu. hehe.
camni pun dah cantik

Wan Husna Wan Hamidon. aku nak cerita pasal dia sebab dia cerita pasal aku. HAHAHAHAHA eh x, sebenarnya dia ni, (dia lagi, mmg SEMUANYA DIA) best frengg aku dari kecik lagi. main masak2, barbie doll, kawin2, solek2 semua la. sleep over, tarik2 rambut, gigit lutut, tulis2 surat gaduh2 jeles semua dah buat. haaa. apesal korang mcm xcaya ni? sukati korg la.

dia ni cantik sangat sampai aku xtau nak buat ape dah. nak simbah asid kang aku pulak yang xnak kwn dgn dia. haha, pergi mana2 mesti semua orang mintak nombor punyaaa :B tapi aku bagi nombor aku. HAHA

masa kecik2

kalau korg nak tau la kan, kitorg penah besfren masa darjah 4 kot. sebab besfren dia dgn besfren aku kena rampas dengan org lain patu kitorg pegi jadi rapat pulak. lepas tu tak pulak. lepastu rapat pulak balik, rapat sangat2 punya sangat until now ! sebab INTEGOMB telah mempertemu dan menyatukan kami. Alhamdulillah :)) masa matrik dia NS aku Melaka. masa U dia Bangi aku KL. kitorg dudua kat UKM sekarang :)

apa lagi nak cakap aku pun xtau. ala ringkas2 cerita, dia BEST FRIEND aku la . yang aku tulis mula2 DIA DIA DIA tu. ha tula dia. xpayah nak tau lelebih sangat. :D


okay wan, BYE ily