Pages

9.1.11

bokeh.

mesti korang xtau bokeh tu apa kan? japjap biar aku cerita benda lain dulu. tanggal 29 Disember 2010, aku bersama ajis dan adiknya, sarah telah pergi ke TS untuk membeli camera CANON G12 yang diberi nama Alexander hehehe. mulamula kan ! aku nak beli antara NIKON coolpix P7000 dengan coolpix S8100. masa tu tengok kat tempat pameran je. sekali masa nak beli dekat IT Centre tu, ternampak pulak Alexander aku. pergh handsomenya. aku pun pegang erat2, tengok dekat2. lepastu tawar punya tawar aku rasa berbaloi kot beli daripada aku beli NIKON tu. sebenarnya aku nak DSLR tapi aku xmampu and xnak la bazir JPA aku untuk tu sebab aku bukannya nak jd professional photographer pun kan. aku bakal nutritionist je :P so aku beli la yang ade function dslr tp cameranya mcm compact :)

say hello to Alex people !
 OKEH ! haaaaaaa, baru masuk pasal bokeh. satu SEBAB UTAMA aku suka dslr adalah sebab ni la. bokeh ni adalah camera korang akan focus satu objek tetapi backgroundnya, kabur. Alex aku boleh buat tapi xdela sepower Latiff wan husna dengan Nisa ajiq. hahahahaha. janji aku puasa hati sebab boleh buat. mehmeh aku tunjuk gmbr jela senang :)






aku ada yang tukang mengajar nak guna function dslr ni. si AZIZ yang berjaya meyakinkan orang ramai bahawa dia pro menggunakan dslr. tapi mmg pro pun kot ? :)) 

alex dan ain sedang saling merindui <3

4 comments:

einaa_akemi said...

Alexander????...Ain mmng pndai bgi name kat brng2 Ain ni...

Mohd Bambang Bin Mualip said...

nice one..tp jus nk share..kmra cmpct bese pn leh wt bokeh 2 gak..hehe..but wif da correct setup..no heart feelngs

ain azmi said...

hai bambang. thnx for sharing. :) camera phone pun blh buat. tp xpower la. sme gak cm alex ni. blh buat tp xsepower dslr la :))

Firdarena Firdaus said...

wowww style gilerr kowd !! grrr daren pun nak kumpul elaun beli dslr..huhu