Pages

23.10.11

L.I.P.A.S

asssalamualaikum

L to the I to the P to the A to the S ! gooooooooooooo away LIPAS ! hahahaha. aku ni nampak je tough tapi aku serious takut lipas. bukan geli ! memang takut. nak nak yang terbang tu ha. apebendaaaaa la kau nak terbang2 . jalan jela diam diam ! geram aku

pernah sekali dekat living room. bukan sekali, banyak kali ! tengah seronok online, tengok tv tetiba nampak kelibat kecil tak comel lote langsung jalan lelaju. lepastu biar jela sebab tak kacau. sekali lalu bawah kaki pulak ! melompat aku pergi belakang mak. lepastu beliau pergi terbang terbang seperti mencari aku kat belakang mak. kuaja ! dah tu, mak bangun la cari shieldtox. dah takde tempat perlindungan :( lepastu cecepat lompat katak pergi belakang abah. yang abah, "ni apesal ni? alaaaa lipas pun nak takut" bukan nak tolong -___- dah tu, lipas tu terbang pulak pergi dekat lagi dengan aku. dah tak tau nak lari mana ! seb baik mak datang sembur sembur. dah mabuk pun terbang lagi dekat aku. haaa menjerit satu rumah haha . mati pun last last

baru tadi, tengah online sambil tengok Man City menggulingkan MU. hihik sory awak :p tetiba abah cakap ain lipas kat belakang. terus lari panjat kerusi. yang abah sekali lagi dengan dialog sama -___- buat dek je tak carikan shieldtox pun taaaaaw. lipas dah masuk dapur, tengah tengok tv, apiz coloring tetiba lipas merangkak rangkak dekat dia. melompat pergi kat aku. terus taknak turun kerusi. suruh naik atas tidur dengan mak taknak pulak sebab aku tido bawah. alololo manja ni dengan aku hihi lepastu aku pun bajet la hero nak cari shieldtox dekat dapur sebab apiz jerit2 suruh aku sembur . sekali lipas tu terbang pulak dekat aku. hadooooi !  berlari bajet comel aku . dah dapat shieldtox tak jumpa dah lipas. yang apiz sibuk tanya. lepastu tido atas riba aku kat atas kerusi hahahah. sian.

ok dah tu je. tapape pasal lipas pun nak cerita. :8)

dalam cerita Oggy and the Cockroaches pun dorg ni annoying kan ? RASA NAK SEPAK ! :p

2 comments:

Firdarena Firdaus said...

hahaha daren x takut tapi x suka bila lipas tu agresif sgt.huhu.btw tag ain kat cne if rajin lah :) .
http://firdarenafirdaus.blogspot.com/2011/10/tagged-by-siswi.html

ain azmi said...

hehehe hai daren. lama xdgr cerita. rindu