Pages

1.7.11

sawadikaaaaa

assalamualaikum

15- 19 jun haritu wa pergi Bangkok dengan mak dengan abah dengan apiz. kenapa? kenapa tak semua ikut? sebab naim kerja, ada sekolah. lagipun ikut ni sebab mak ade konferens. and yeaaahhhh kitorang sangat berpuas hati compared to Beijing yang sibuk dok paksa pergi kilang kilang dia tu. 

and our tour guide is SUPER DUPER COOL ! cakap nak shopping je , okay no hal. dia bawak. Jheet is his name. hehe.driver pulak memang terbaik weh ! Khon nama diberi. kacak jugak. dah kahwin . HAHA everytime kitorang nak turun naik van tu, dia turun pusing satu van tu nak bukak tutup kan pintu. PERGH ! 

ade skali tu wa sakit perut nak mampus ! hahahaha dia berenti dekat toilet lepas tol. wa dah sudah, wa tengok dia dekat luar van tunggu wa nak bukak kan pintu. OMG !!! pengsan . ade skali tu abah nak singgah 7 eleven. hujan lebat. abah turun sorang jela. lepastu tak lama lepastu tetiba dia amek payung patu dia turun. dia tunggu abah nak bukakkan pintu. sekali lagi OMG !!! hahah. terbaik wa cakap lu.

ok lah malas nak cerita mana kitorang pergi. wa letak gambar jela okay. tapi nak cerita ade one day tu kitorang naik CRUISE beb. lunch dalam cruise fulamak aih. macam orang kaya. lepastu tertido tido sebab journey mengharungi sungai Chao Phraya tu amek masa 2 jam lebih. tido kat meja makan, hahaha. nak cakap pasal makan, tomyam memang terbaik la weh kat Thailand. kitorang g restoran halal je. tapi dalam cruise tu kitorang makan ikan, ade sotong, udang, seafood boleh la makan kan hehe tomyam pun dia xletak ayam, ade nasi putih, nasi goreng pun xde ayam. spesifically dia tulis CRAB FRIED RICE :) hehe. ok dah meh menjamu selera dengan gambar menarik di Bangkok

DAY 1
tomyam yam yam
hotel terbaik wok !
macam biasa pergi temple HAHA
Royal Golden Palace cun !
cantik kaaaaaan
dinner tomyam lagiii sluurrpp
DAY 2
day 2 tak dak gambar sebab pagi tak pi mana mana. tengahari dok sebok shopping sampai pengsan lepastu malam pi makan hehe

DAY 3
masjid al- amin kot nama ni
summer palace
fuuiihh
lawa siod tempat ni
melawat gajah ! anyonyonyo
kota ayuthiya
setail
cruise babe !
chao phraya :p
excited naaaa
DAY 4
xbuat apa on day 4 so main dekat ABC room dekat hotel
lepastu lunch dekat restoran arab
malam bergambar pula :B
sawadika
aha
DAY 5 
ni Khon :)
ni Jheet :D
si kecik taf tak ? HAHA
bye Bangkok
nangis2 patu tido -.-
hai Malaysia 
selesai satu tanggungjawab. jumpa lagi yaaaaaa :D

3 comments:

hafizah alias said...

ain, sawadikapp! masuk ikut pintu, keluar ikut tingkap. hehee. jeles lah die dapat jalan2! nak g jugak....

mi2omar said...

waohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
k.mie y duk sebelah gan thai pon x penah pg lg bangkok..ahaha

ain azmi said...

kak mimi ! kite baru balik dr perlis ! hehe